Publikavimo data: 2024-04-02
Jautienos kebabas su adžika
Jautienos dalys, tinkamos jautienos lulia kebabo receptui, yra nugarinė ir mentė. Veršienos kebabas bus minkštas ir lengvai paruošiamas. Jautienos šašlykams rinkitės mažo riebumo gabalėlius. Vidiniai riebalai dedami atskirai. Vienam kilogramui liesos mėsos - 100 g jautienos riebalų. Riebalai turi būti vientisos baltos, kreminės arba šviesiai geltonos spalvos. Kad jautienos lulia kebabas gerai priliptų prie iešmų, maltą mėsą reikia laikyti šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Perkelkite mėsą į dubenį, sudėkite svogūną, žalią mėsą ir prieskonius: pipirus, kalendrą ir zirą, druską galima koreguoti pagal skonį. Suminkykite maltą mėsą rankomis. Per 5-7 minutes visa masė turi būti pakelta ir įmesta į dubenį. Tuomet faršas taps klampus ir elastingas. Jei praleisite šį etapą, paruoštas "Lula kebab" gali suirti. Tada maltą mėsą dėkite į šaldytuvą atvėsti bent 2 valandoms. Geriau, jei ji ten išbus 7-8 valandas.
Žingsnis 2
Suformuokite lula kebabus. Paruoškite indą su vandeniu ir, sudrėkinę delnus vandenyje, kad mėsa neliptų prie rankų, formuokite pailgos formos kotletus. Tuomet suverkite juos ant iešmelių, prispausdami prie jų maltą mėsą ir paskirstydami ją per visą norimą ilgį. Kepkite lulia kebabus ant labai karštų žarijų, beveik nuolat juos apversdami, 5-10 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos