Jautienos kebabas su adžika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Jautienos kebabas su adžika

Jautienos dalys, tinkamos jautienos lulia kebabo receptui, yra nugarinė ir mentė. Veršienos kebabas bus minkštas ir lengvai paruošiamas. Jautienos šašlykams rinkitės mažo riebumo gabalėlius. Vidiniai riebalai dedami atskirai. Vienam kilogramui liesos mėsos - 100 g jautienos riebalų. Riebalai turi būti vientisos baltos, kreminės arba šviesiai geltonos spalvos. Kad jautienos lulia kebabas gerai priliptų prie iešmų, maltą mėsą reikia laikyti šaldytuve.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
241 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos kebabas su adžika Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Perkelkite mėsą į dubenį, sudėkite svogūną, žalią mėsą ir prieskonius: pipirus, kalendrą ir zirą, druską galima koreguoti pagal skonį. Suminkykite maltą mėsą rankomis. Per 5-7 minutes visa masė turi būti pakelta ir įmesta į dubenį. Tuomet faršas taps klampus ir elastingas. Jei praleisite šį etapą, paruoštas "Lula kebab" gali suirti. Tada maltą mėsą dėkite į šaldytuvą atvėsti bent 2 valandoms. Geriau, jei ji ten išbus 7-8 valandas.

Žingsnis 2

Jautienos kebabas su adžika Žingsnis 2
Suformuokite lula kebabus. Paruoškite indą su vandeniu ir, sudrėkinę delnus vandenyje, kad mėsa neliptų prie rankų, formuokite pailgos formos kotletus. Tuomet suverkite juos ant iešmelių, prispausdami prie jų maltą mėsą ir paskirstydami ją per visą norimą ilgį. Kepkite lulia kebabus ant labai karštų žarijų, beveik nuolat juos apversdami, 5-10 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos