Publikavimo data: 2024-03-30
Lulia kebabas namuose
Tinkamą lulia kebabą galite pasigaminti namuose orkaitėje. Patiekalo skonis ir naudingumas pagerės tik pakeitus gaminimo technologiją. Žingsnis po žingsnio pateiktame lulia kebabo recepte sužinosite, kaip paruošti klasikinį kebabą. Į šį rytietišką patiekalą įdėkite varškės riebalų arba lašinių. Tai būtina padaryti dėl skonio ir tam, kad malta mėsa gerai "suliptų". Kurduko šviežumą lemia avienos kvapas be priemaišų ir spalva: ji turi būti balta, kaip kiaulienos lašiniai, lygi, be plėvelių ir dėmelių.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mėsą, taukus ir kiaušinį sumalkite mėsmale. Tada sudėkite svogūną, druską, pipirus, papriką, ciberžolę ir česnaką. Masę gerai išmaišykite. Gautą faršą reikia kelis kartus suplakti. Norėdami tai padaryti, nukoškite 100-150 g maltos mėsos ir suberkite ją į dubenį. Tuomet maišykite ir kartokite, kol faršas šiek tiek pabals ir jo konsistencija taps nebelipni. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms atšaldyti, kad faršas gerai sustingtų. Tikras lulia kebabas bus skanus, nes faršas gerai išminkytas.
Žingsnis 2
Toliau formuokite lulia kebabą. Norėdami paruošti naminį lulia kebabą, supjaustykite foliją į savavališkus gabalėlius. Paimkite apie 150 g maltos mėsos ir rankomis suformuokite pailgą kotletą. Jis turi būti lygus ir nesuplyšti rankose. Tada kebabą dėkite ant folijos ir suvyniokite jį susukdami foliją aplink kraštus. Tada suktinukus sudėkite ant kepimo skardos.
Žingsnis 3
Kepkite kebabus orkaitėje. Į įkaitintą orkaitę įdėkite kepimo skardą ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Tada galite šiek tiek praskleisti foliją. Sumažinkite galią iki 180 laipsnių ir toliau kepkite mėsos pusgaminius dar 10 minučių. Dėl folijos mėsa gaunasi sultinga, o per paskutines 10 minučių lulia kebabas paruduoja.
Kategorijos