Publikavimo data: 2024-03-27
Jautienos lulia kebabas
Lulia kebabas - tai ant grotelių kepta arba kepta malta mėsa. Lulia kebabas yra vienas iš įvairių patiekalų, turinčių bendrą pavadinimą "kebabai", t. y. kepta mėsa. Pavyzdžiui, šašlykas - tai kepti mėsos gabaliukai, arba, kaip mes esame įpratę, kebabas. Doner kebabas - tai pitos duonoje kepta mėsa, šavarma. Lulia kebabas yra labai populiarus patiekalas, kilęs iš Kaukazo ir Turkijos virtuvės. Lulia kebabo atmainų galima rasti ir Azijos virtuvėje.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Susmulkinkite petražoles ir kalendras.
Žingsnis 3
Patikrinkite mėsą.
Žingsnis 4
Sudėkite žoleles, prieskonius ir svogūnus. Tešlą kruopščiai minkykite 15 minučių.
Žingsnis 5
Minkykite faršą tol, kol ji taps klampi ir nebelips prie rankų.
Žingsnis 6
Suformuokite lygias 3 cm storio dešreles.
Žingsnis 7
Įkaitinkite grilio keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite dešreles. Kepkite ant didelės ugnies po minutę iš kiekvienos pusės, kol apskrus.
Žingsnis 8
Sumažinkite ugnį ir kepkite lulia kebabus, kol iškeps, 10-12 minučių, retkarčiais apversdami. Paruoštas dešreles patiekite su žolelėmis ir pitos duona.
Kategorijos