Publikavimo data: 2025-08-20
Ant grotelių kepti grybai
Šampinjonai yra sveiki ir skanūs grybai. Dėl neutralaus skonio jie puikiai tinka įvairioms salotoms, daržovių ir mėsos troškiniams gardinti. Šampinjonai tinka ir kaip savarankiškas patiekalas, ypač kepti ant grotelių. Taip ruošiami jie išlaiko visas naudingąsias savybes. Tačiau kad grybai būtų sultingi, nepamirškite kelių taisyklių: būtinai paruoškite marinatą ir kepkite grybus sveikus arba supjaustytus storais griežinėliais.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite plonais 5-7 mm pločio griežinėliais. Išspauskite citrinos sultis. Sumaišykite prieskonius su dviem šaukštais citrinos sulčių ir palikite 2-3 min.
Žingsnis 2
Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus su padažu ir atsargiai išmaišykite, kad grybai nesutrūktų. Sudėkite grybus ant įkaitinto grilio ir kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Sudėkite grybus į plačią lėkštę.
Kategorijos