Ant grotelių kepti grybai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ant grotelių kepti grybai

Šampinjonai yra sveiki ir skanūs grybai. Dėl neutralaus skonio jie puikiai tinka įvairioms salotoms, daržovių ir mėsos troškiniams gardinti. Šampinjonai tinka ir kaip savarankiškas patiekalas, ypač kepti ant grotelių. Taip ruošiami jie išlaiko visas naudingąsias savybes. Tačiau kad grybai būtų sultingi, nepamirškite kelių taisyklių: būtinai paruoškite marinatą ir kepkite grybus sveikus arba supjaustytus storais griežinėliais.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
28 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Ant grotelių kepti grybai Žingsnis 1
Grybus supjaustykite plonais 5-7 mm pločio griežinėliais. Išspauskite citrinos sultis. Sumaišykite prieskonius su dviem šaukštais citrinos sulčių ir palikite 2-3 min.

Žingsnis 2

Ant grotelių kepti grybai Žingsnis 2
Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus su padažu ir atsargiai išmaišykite, kad grybai nesutrūktų. Sudėkite grybus ant įkaitinto grilio ir kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Sudėkite grybus į plačią lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos