Publikavimo data: 2024-01-08
Julienne su bulvėmis receptas
Tradiciškai džiūvėsiai ruošiami su grybais ir grietinėle. Mažiau vėlyvas variantas - į patiekalą įdėti vištienos. Ir dar mažiau tradicinis, bet ne mažiau skanus variantas - ruošti džiūvėsius su grybais ir bulvėmis. Patiekalas gaunasi sotus ir neriebus. Julienai bus išdėlioti ne tik kokoso formoje, bet ir ant bulvių sluoksnio. Naudokite 10 % riebumo grietinėlę ir 15 % riebumo grietinę. Julienams tinka austrės arba pievagrybiai. Rinkitės kietųjų rūšių sūrį. Sūrio plutelė bus kvapni ir traški.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite plonomis juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite augalinį aliejų ir kepkite bulves, kol beveik iškeps.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną, ištirpinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Supjaustykite grybus, sudėkite juos į svogūnus ir virkite 7-8 minutes, kol išgaruos skystis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Norėdami paruošti padažą, pakepinkite miltus keptuvėje be aliejaus iki kreminės konsistencijos. Supilkite grietinėlę ir grietinę, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Į keptuvę sudėkite grybus ir svogūnus, užvirinkite ir virkite dar 5 min.
Žingsnis 6
Paimkite kokotą arba kepimo indą. Ant dugno sudėkite bulves, o ant viršaus - grybų mišinį. Sutarkuokite sūrį ir apibarstykite juo mišinį. Kepkite orkaitėje 15 minučių. Patiekalas paruoštas, gero apetito!
Žingsnis 7
Paruoštus džiūvėsėlius papuoškite bulvėmis su šviežiomis žolelėmis. Taip ji bus ryškesnė ir apetitiškesnė.
Kategorijos