Julienne su bulvėmis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-08

Julienne su bulvėmis receptas

Tradiciškai džiūvėsiai ruošiami su grybais ir grietinėle. Mažiau vėlyvas variantas - į patiekalą įdėti vištienos. Ir dar mažiau tradicinis, bet ne mažiau skanus variantas - ruošti džiūvėsius su grybais ir bulvėmis. Patiekalas gaunasi sotus ir neriebus. Julienai bus išdėlioti ne tik kokoso formoje, bet ir ant bulvių sluoksnio. Naudokite 10 % riebumo grietinėlę ir 15 % riebumo grietinę. Julienams tinka austrės arba pievagrybiai. Rinkitės kietųjų rūšių sūrį. Sūrio plutelė bus kvapni ir traški.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Julienne su bulvėmis receptas Žingsnis 1
Paruoškite maistą: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Julienne su bulvėmis receptas Žingsnis 2
Bulves supjaustykite plonomis juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite augalinį aliejų ir kepkite bulves, kol beveik iškeps.

Žingsnis 3

Julienne su bulvėmis receptas Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūną, ištirpinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūną 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Julienne su bulvėmis receptas Žingsnis 4
Supjaustykite grybus, sudėkite juos į svogūnus ir virkite 7-8 minutes, kol išgaruos skystis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 5

Julienne su bulvėmis receptas Žingsnis 5
Norėdami paruošti padažą, pakepinkite miltus keptuvėje be aliejaus iki kreminės konsistencijos. Supilkite grietinėlę ir grietinę, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Į keptuvę sudėkite grybus ir svogūnus, užvirinkite ir virkite dar 5 min.

Žingsnis 6

Julienne su bulvėmis receptas Žingsnis 6
Paimkite kokotą arba kepimo indą. Ant dugno sudėkite bulves, o ant viršaus - grybų mišinį. Sutarkuokite sūrį ir apibarstykite juo mišinį. Kepkite orkaitėje 15 minučių. Patiekalas paruoštas, gero apetito!

Žingsnis 7

Julienne su bulvėmis receptas Žingsnis 7
Paruoštus džiūvėsėlius papuoškite bulvėmis su šviežiomis žolelėmis. Taip ji bus ryškesnė ir apetitiškesnė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos