Publikavimo data: 2024-01-08
Džiuljenas su grybais orkaitėje receptas
"Julienne" yra tradicinis prancūziškas patiekalas iš grybų su grietinėle po sūrio plutele. Skaniems grybams julienne orkaitėje tinka austrių grybai arba pievagrybiai. Kad kepimo metu susidarytų skani sūrio plutelė, naudokite kietos rūšies sūrį, pavyzdžiui, gruyere. Klasikinis julienų kepimo būdas yra keptuvėse cocotte, mažose metalinėse keptuvėse. Tačiau ją galima lengvai pagaminti ir ant įprastos kepimo skardos.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti pagrindinį ingredientą - grybus. Juos smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Apkepkite jame svogūną, paskui česnaką ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps. Grybus reikia kepti, kol išgaruos visas skystis.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlės padažą džiūvėsiams. Atskiroje sausoje keptuvėje 2-3 min. pakepinkite miltus iki kreminės konsistencijos, tada sudėkite sviestą ir išmaišykite. Po 1-2 minučių supilkite grietinėlę ir maišydami užvirinkite padažą.
Žingsnis 4
Padažą supilkite į grybus ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo indą arba kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybus į grietinėlės padažą.
Žingsnis 6
Toliau kepkite džiūvėsėlius. Sūrį sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkavimo grotelių. Apibarstykite juo grybus ir 10 minučių kepkite orkaitėje. Patiekite julieną į stalą. Gero apetito!
Žingsnis 7
Norėdami patiekalą patiekti kaip restorane, naudokite neįprastus kokteilinius indus, pavyzdžiui, puodų formos.
Kategorijos