Publikavimo data: 2024-01-08
Julienne su grietinėle receptas
Žuvienei su grybais ir grietinėle naudokite pievagrybius - jie greitai ir lengvai iškepa. Be to, jie naudingi, nes juose yra cinko, kalcio ir kitų naudingų medžiagų. Klasikinį grybų julieną reikėtų kepti orkaitėje - taip patiekalas gausis su traškia sūrio plutele. Geriau vartoti kietąjį sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsių pagrindą. Smulkiai supjaustykite grybus, svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps. Grybus reikia kepti, kol išgaruos visas skystis.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite padažą. Atskiroje sausoje keptuvėje 2-3 min. pakepinkite miltus iki kreminės konsistencijos, tada sudėkite sviestą ir išmaišykite. Po 1-2 minučių supilkite grietinėlę ir maišydami užvirinkite padažą.
Žingsnis 4
Padažą supilkite į grybus ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo indą arba kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybus į grietinėlės padažą.
Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Juo apibarstykite grybus ir 10 minučių pašaukite juos kepti į orkaitę. Į stalą patiekite džiūvėsius. Gero apetito!
Kategorijos