Julienne su grietinėle receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-08

Julienne su grietinėle receptas

Žuvienei su grybais ir grietinėle naudokite pievagrybius - jie greitai ir lengvai iškepa. Be to, jie naudingi, nes juose yra cinko, kalcio ir kitų naudingų medžiagų. Klasikinį grybų julieną reikėtų kepti orkaitėje - taip patiekalas gausis su traškia sūrio plutele. Geriau vartoti kietąjį sūrį.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Julienne su grietinėle receptas Žingsnis 1
Paruoškite maistą: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Julienne su grietinėle receptas Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsių pagrindą. Smulkiai supjaustykite grybus, svogūną ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps. Grybus reikia kepti, kol išgaruos visas skystis.

Žingsnis 3

Julienne su grietinėle receptas Žingsnis 3
Dabar paruoškite padažą. Atskiroje sausoje keptuvėje 2-3 min. pakepinkite miltus iki kreminės konsistencijos, tada sudėkite sviestą ir išmaišykite. Po 1-2 minučių supilkite grietinėlę ir maišydami užvirinkite padažą.

Žingsnis 4

Julienne su grietinėle receptas Žingsnis 4
Padažą supilkite į grybus ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Julienne su grietinėle receptas Žingsnis 5
Kepimo indą arba kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybus į grietinėlės padažą.

Žingsnis 6

Julienne su grietinėle receptas Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Juo apibarstykite grybus ir 10 minučių pašaukite juos kepti į orkaitę. Į stalą patiekite džiūvėsius. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos