Publikavimo data: 2024-01-08
Julienne tartaletėmis receptas
Tradiciškai "Julienne" patiekiamas "cocottes" - specialiomis metalinėmis ąsotėlėmis. Tačiau julieną galima paruošti ir tartaletėse. Taip patiekalą bus patogiau valgyti. O po gaminimo praktiškai nereikės plauti indų. Norint paruošti skanų julieną su grietinėle ir grybais, geriau imti vidutinio riebumo pieno produktus - grietinėlę 12 %, o grietinę - 15 %. Grybams rinkitės pievagrybius arba pievagrybius.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus: nuplaukite grybus. Vištienos filė virkite 15-20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite vištienos filė ir grybus.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, 2-3 minutes pakepinkite grybus, tada sudėkite vištieną ir kepkite dar 3 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Norėdami paruošti padažą, miltus supilkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite sviestą. Tada supilkite pieną ir kelias minutes troškinkite. Pabaigoje supilkite grietinę. Virkite, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 5
Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 6
Užpildykite tartaletes vištiena ir grybais, į kiekvieną tartaletę įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus padažo.
Žingsnis 7
Pabarstykite tartaletes sūriu, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių. Patiekalas paruoštas, mėgaukitės!
Žingsnis 8
Kad patiekalas atrodytų ryškiau, papuoškite paruoštus julieninius tartaletus šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos