Ant grotelių keptos spalvotos daržovės su prieskoniais ir alyvuogių aliejumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Ant grotelių keptos spalvotos daržovės su prieskoniais ir alyvuogių aliejumi

Remiantis ekspertų rekomendacijomis, daržovių maistas turėtų sudaryti ne mažiau kaip 5 porcijas žmogaus mitybos raciono. Šioje proporcijoje daržovės užima svarbią vietą. Jas galima virti, valgyti žalias, kepti, skrudinti, kepti, gaminti mišraines ir kt. Tačiau jos ypač naudingos, kaip šiame recepte, keptos ant grotelių. Tokio patiekalo vertę jau seniai pastebėjo mitybos specialistai, nes tokiu pavidalu daržovės išlaiko daugiausia naudingų medžiagų. Toks patiekalas paruošiamas labai greitai ir yra nebrangus.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
72 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Ant grotelių keptos spalvotos daržovės su prieskoniais ir alyvuogių aliejumi Žingsnis 1
Žaliąją papriką supjaustykite į dvi dalis, o raudonąją - į keturias. Cukinijas ir baklažanus supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptos spalvotos daržovės su prieskoniais ir alyvuogių aliejumi Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite druską, pipirus, medų, sojų padažą ir alyvuogių aliejų. Padažą supilkite į daržoves, išmaišykite ir siųskite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę po grotelėmis 20-25 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos