Publikavimo data: 2025-08-17
Ant grotelių keptos spalvotos daržovės su prieskoniais ir alyvuogių aliejumi
Remiantis ekspertų rekomendacijomis, daržovių maistas turėtų sudaryti ne mažiau kaip 5 porcijas žmogaus mitybos raciono. Šioje proporcijoje daržovės užima svarbią vietą. Jas galima virti, valgyti žalias, kepti, skrudinti, kepti, gaminti mišraines ir kt. Tačiau jos ypač naudingos, kaip šiame recepte, keptos ant grotelių. Tokio patiekalo vertę jau seniai pastebėjo mitybos specialistai, nes tokiu pavidalu daržovės išlaiko daugiausia naudingų medžiagų. Toks patiekalas paruošiamas labai greitai ir yra nebrangus.
Žingsnis 1
Žaliąją papriką supjaustykite į dvi dalis, o raudonąją - į keturias. Cukinijas ir baklažanus supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite druską, pipirus, medų, sojų padažą ir alyvuogių aliejų. Padažą supilkite į daržoves, išmaišykite ir siųskite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę po grotelėmis 20-25 min.
Kategorijos