Apelsinų ir uogų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Apelsinų ir uogų uogienė

Šaltais žiemos vakarais, kai trūksta ryškių spalvų ir šviežių vaisių. Tokiomis dienomis labiau nei bet kada norisi paragauti ko nors ypatingo, ir tada į pagalbą ateina įvairios uogienės ir džemai. Apelsinų ir uogų džemas yra puikus desertas, kurį galima naudoti kaip pyragų įdarą, priedą prie blynų ar kitų kepinių, taip pat naudoti kaip savarankišką desertą ir priedą prie arbatos.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
116 kcal.
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Apelsinų ir uogų uogienė Žingsnis 1
Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu. Kai apelsinai šiek tiek atvės, sutarkuokite žievelę smulkia tarka, o apelsinus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Apelsinų ir uogų uogienė Žingsnis 2
Nulupkite ir supjaustykite citrinos puseles kubeliais. Apelsinų žievelę, apelsinus ir citrinas sumaišykite tinkamame giliame dubenyje.

Žingsnis 3

Apelsinų ir uogų uogienė Žingsnis 3
Atšildytas avietes ir vyšnias nusiųskite prie apelsinų, į uogas suberkite cukrų ir viską sutrinkite vidutiniu greičiu mikseriu iki vientisos masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, uogienės, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos