Publikavimo data: 2025-08-20
Apelsinų ir uogų uogienė
Šaltais žiemos vakarais, kai trūksta ryškių spalvų ir šviežių vaisių. Tokiomis dienomis labiau nei bet kada norisi paragauti ko nors ypatingo, ir tada į pagalbą ateina įvairios uogienės ir džemai. Apelsinų ir uogų džemas yra puikus desertas, kurį galima naudoti kaip pyragų įdarą, priedą prie blynų ar kitų kepinių, taip pat naudoti kaip savarankišką desertą ir priedą prie arbatos.
Žingsnis 1
Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu. Kai apelsinai šiek tiek atvės, sutarkuokite žievelę smulkia tarka, o apelsinus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Nulupkite ir supjaustykite citrinos puseles kubeliais. Apelsinų žievelę, apelsinus ir citrinas sumaišykite tinkamame giliame dubenyje.
Žingsnis 3
Atšildytas avietes ir vyšnias nusiųskite prie apelsinų, į uogas suberkite cukrų ir viską sutrinkite vidutiniu greičiu mikseriu iki vientisos masės.
Kategorijos