Publikavimo data: 2024-04-14
Apelsinų likeris
Ryškus, saulėtas apelsinų likeris papuoš bet kokį šventinį stalą. Gėrimo receptą nesudėtinga įgyvendinti, nors ir prireiks kelių dienų, tačiau tik vaisių mišiniui brandinti. Atsižvelgdami į tai, kad pagrindinis likerio produktas yra apelsinai, rinkitės juos atidžiau. Pirkite tuos, kurie turi ploną odelę ir sodrią ryškiai oranžinę spalvą.
Žingsnis 1
Paruoškite koncentratą. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Supilkite ją į sausą, švarų stiklainį. Užpilkite degtine, sandariai uždarykite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą 5 dienoms. Vaisius suvyniokite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Koncentratą perkoškite. Po 5 dienų išimkite stiklainį ir skystį perkoškite. Žievelę galima išmesti.
Žingsnis 3
Užvirkite sirupą. Iš apelsinų išspauskite sultis. Supilkite jas į puodą, suberkite cukrų ir vandenį. Įjunkite kaitrą ir maišykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 4
Sujunkite pagrindus. Paruoštą atvėsintą sirupą sumaišykite su koncentratu (tinktūra). Gerai išmaišykite. Supilstykite į sausus buteliukus ir 2 dienas palaikykite šaldytuve.
Kategorijos