Apelsinų likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Apelsinų likeris

Ryškus, saulėtas apelsinų likeris papuoš bet kokį šventinį stalą. Gėrimo receptą nesudėtinga įgyvendinti, nors ir prireiks kelių dienų, tačiau tik vaisių mišiniui brandinti. Atsižvelgdami į tai, kad pagrindinis likerio produktas yra apelsinai, rinkitės juos atidžiau. Pirkite tuos, kurie turi ploną odelę ir sodrią ryškiai oranžinę spalvą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
150 kcal.
Angliavandeniai
26 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.77/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Apelsinų likeris Žingsnis 1
Paruoškite koncentratą. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Supilkite ją į sausą, švarų stiklainį. Užpilkite degtine, sandariai uždarykite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą 5 dienoms. Vaisius suvyniokite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Apelsinų likeris Žingsnis 2
Koncentratą perkoškite. Po 5 dienų išimkite stiklainį ir skystį perkoškite. Žievelę galima išmesti.

Žingsnis 3

Apelsinų likeris Žingsnis 3
Užvirkite sirupą. Iš apelsinų išspauskite sultis. Supilkite jas į puodą, suberkite cukrų ir vandenį. Įjunkite kaitrą ir maišykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.

Žingsnis 4

Apelsinų likeris Žingsnis 4
Sujunkite pagrindus. Paruoštą atvėsintą sirupą sumaišykite su koncentratu (tinktūra). Gerai išmaišykite. Supilstykite į sausus buteliukus ir 2 dienas palaikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos