Publikavimo data: 2024-06-08
Apelsinų likeris
Norint pasigaminti apelsinų likerį namuose, vaisius pirmiausia reikia nuplikyti verdančiu vandeniu, tada nuplauti po tekančiu vandeniu. Taip iš apelsinų pašalinamas vaškas ir kiti konservantai. Žievelę reikia pašalinti labai plonai, kad nebūtų pažeista baltoji odelės dalis. Cukrų recepte galima pakeisti medumi, tačiau svarbu sirupo stipriai nekaitinti ir ypač neužvirinti, kad gėrime išliktų visos naudingosios medaus savybės. Alkoholiniam pagrindui puikiai tiks ne tik degtinė, bet ir romas ar konjakas.
Žingsnis 1
Paruoškite likerio pagrindą. Daržovių skustuku pašalinkite apelsinų žievelę. Sudėkite žievelę į stiklainį, supilkite romą ir uždenkite dangteliu. Pastatykite stiklainį tamsioje vietoje 1 savaitei.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Nedideliame puode sumaišykite vandenį ir medų. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies 10-15 min. Neleiskite sirupui per daug įkaisti. Palaukite, kol sirupas visiškai atvės.
Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Perkoškite pagrindą, išspauskite žievelę. Sumaišykite pagrindą su sirupu, supilkite į butelius. Padėkite likerį šaltoje vietoje dar savaitei.
Kategorijos