Publikavimo data: 2024-04-17
Mandarinų uogienė
Mandarinų uogienės receptui svarbu pasirinkti gerus citrusinius vaisius. Imkite gražius ir sveikus vaisius plona žievele ir be sėklų. Geriau džemą gaminti iš sveikų vaisių. Džemas be žievelės bus nors ir skanus, bet be skonio. Visi eteriniai aliejai, lemiantys būdingą mandarinų skonį, yra žievelėje, ploniausiame apelsino žievelės sluoksnyje. Po žievele esančiame baltame sluoksnyje sutelktas visas kartumas. Kuo plonesnis baltasis sluoksnis, tuo mažiau kartumo.
Žingsnis 1
Paruoškite mandarinus uogienei. Švarius vaisius sudėkite į tinkamo dydžio puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad jo būtų ne per daug, tačiau vaisiai turėtų būti visiškai apsemti. Puodą su mandarinais pastatykite ant viryklės, uždenkite dangčiu ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite vaisius 30 minučių. Iš pradžių gali susidaryti nedidelės putos - pašalinkite jas šaukštu arba skepetaite. Citrusiniai vaisiai turi tapti minkšti ir iš dalies prarasti formą.
Žingsnis 2
Sutarkuokite virtus mandarinus. Tam galite naudoti panardinamąjį arba stacionarų maišytuvą, svarbiausia, kad gautumėte palyginti vientisą masę. Jei turite mandarinų su sėklomis, kiekvieną vaisių teks perpjauti ir išimti sėklas.
Žingsnis 3
Išvirkite mandarinų tyrę. Vaisių tyrę supilkite į storasienį puodą. Įberkite granuliuoto cukraus, jo kiekį galima koreguoti uogienės virimo metu. Kruopščiai išmaišykite ir pastatykite ant viryklės. Vaisių tyrę ir cukrų užvirinkite, supilkite citrinos sultis, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite uogienę apie 20 minučių. Per tą laiką uogienę dažnai maišykite, nes ji gali prilipti ir vėliau sudegti.
Žingsnis 4
Supilkite mandarinų uogienę į stiklainius. Į paruoštus stiklainius šaukštu supilkite verdantį mandarinų džemą. Uždarykite stiklainius veržliarakčiu arba užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode ar pledu. Tokioje padėtyje leiskite vaisių uogienei visiškai atvėsti. Tada stiklainius perkelkite į vėsią, tamsią vietą.
Kategorijos