Publikavimo data: 2024-05-19
Apelsinų uogienė su braškėmis
Žingsnis 1
Paruoškite uogienę. Užvirinkite vandenį ir 2-3 minutes blanširuokite jame apelsinus. Apelsinus nusausinkite, atvėsinkite, supjaustykite plonais griežinėliais su odele. Apelsinus kartu su braškėmis sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palaikykite 4-5 valandas. Įdėkite mėtų. Užvirinkite, pavirkite 5 minutes, nugriebkite putas, atvėsinkite. Kaitinimo ir vėsinimo procesą pakartokite 3 kartus (iš viso 4 kartus), kol uogienė sutirštės.
Žingsnis 2
Džemą padėkite saugoti. Supilstykite desertą į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais. Padėkite vėsioje vietoje.
Kategorijos