Publikavimo data: 2024-05-25
Apetitiškas osetinų pyragas su sūriu "Suluguni
Iš visų osetinų pyragų pyragaičiai su sūriu "Suluguni" yra vieni skaniausių. Kiekvienas iš jų išsiskiria unikaliu skoniu, bet su suluguni - ypač. Į įdarą įeina žolelės, grietinė, dėl kurios pyragas tampa oro ir įgauna kreminį skonį. Pyrago sudėčiai nereikia brangių produktų. Jį paruošti ilgai neužtrunka, tik reikia palaukti, kol tešla pakils ir subręs.
Žingsnis 1
Sumaišykite mieles su cukrumi ir užpilkite 200 ml šilto vandens. Leiskite joms pakilti. Į persijotus miltus pagal skonį įberkite druskos, tada sudėkite ištirpusias mieles. Supilkite likusį vandenį ir išminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Likusį vandenį pilkite palaipsniui, kad tešla nebūtų per skysta. Palikite tešlą valandą pakilti šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su žolelėmis, įpilkite grietinės ir dar kartą gerai išmaišykite įdarą.
Žingsnis 3
Iš karto suformuokite pyragą ant pergamentinio popieriaus. Tešlą iškočiokite maždaug 5 mm storio. Į vidurį dėkite paruoštą įdarą su žolelėmis ir grietine. Pakelkite tešlos kraštus, juos sutvirtinkite ir atsargiai iškočiokite pyragą kočėlu. Paruoštą pyragą perkelkite į kepimo skardą. Pašaukite pyragą į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 15 minučių. Paruoštą pyragą aptepkite sviestu.
Kategorijos