Publikavimo data: 2024-02-04
Raugintų kopūstų pyragas receptas
Šis kopūstų pyragas toks pat skanus kaip ir įprasti kopūstų pyragai, tačiau jį pagaminti galima dvigubai greičiau. Puikus variantas greitai vakarienei arba netikėtiems svečiams.
Žingsnis 1
Nulupkite kopūstą ir svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paruoškite pagrindą: kiaušinį sumaišykite su kefyru, tada suberkite miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite mikseriu.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: svogūną pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Sudėkite česnaką ir pakepinkite dar 2 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite kopūstus ir maišydami kepkite 5 minutes. Uždenkite keptuvę dangčiu ir 10 minučių troškinkite kopūstus ant silpnos ugnies. Tada pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Ant formos dugno sudėkite paruoštą įdarą ir supilkite kefyro mišinį. Formos dugną uždenkite pergamentu. Taip bus lengviau išimti pyragą iš formos.
Žingsnis 6
Įdėkite formą į įkaitintą iki 200 °C temperatūros orkaitę 15-20 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 7
Supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos