Publikavimo data: 2024-06-15
Apvalūs onigiri su kalmarais
Šis patiekalas yra vienas populiariausių Japonijoje. Japonai jį nešiojasi su savimi užkandžiui į darbą ir mokyklą, nes onigiri yra labai sotūs, skanūs (tokie pat skanūs kaip bandelės!), lengvai virškinami ir suteikia užtaisą visai dienai. Jie formuojami įvairių formų (apvalūs, trikampiai), vaikams - figūrėlių pavidalo, pritvirtinant jiems iš nori išpjautas akis. Onigiri įdaras naudojamas įvairiais būdais. Mūsų recepte naudojami virti kalmarai. Jis suteikia patiekalui jūros gaivumo ir sveikumo.
Žingsnis 1
Sumaišykite cukrų su druska ir ryžių actu. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Apvalūs ryžiai geriau tinka onigiri, nes jie yra lipnesni. Ryžius gerai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Ir išvirkite (ryžius virkite ½ santykiu).
Žingsnis 3
Supjaustykite kalmarus kubeliais. Skystą mišinį supilkite į paruoštą mišinį ir gerai išmaišykite. Paimkite nedidelį kiekį ryžių, ant jų dėkite šaukštą kubeliais supjaustytų kalmarų ir uždenkite antrąja ryžių porcija, kad susidarytų rutuliukai.
Žingsnis 4
Ryžių rutuliukus gerai užkimškite. Supjaustykite nori juostelėmis ir priklijuokite prie kiekvieno rutuliuko. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos