Publikavimo data: 2024-05-01
Onigiri su lašiša
Onigiri - japoniškas patiekalas, ryžių trikampėliai, primenantys mūsų pyragėlius. Tai maistingas patiekalas, kuris greitai numalšina alkį, nes jo sudėtyje yra angliavandenių. Onigiri dažnai pasiimama į kelionę, kad būtų galima valgyti keliaujant. Onigiri taip pat duodama vaikams mokykloje pietums. Įdaras viduje gali būti bet koks: žuvis, mėsa, daržovių gabalėliai. Onigiri papuošiamas nori jūros dumblių juostele. Šiuos ryžių pyragėlius paruošti labai paprasta, tai gali padaryti net moksleiviai.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Užpilkite ryžius vandeniu ir pastatykite ant didelės ugnies. Virkite neuždengę dangčiu. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 15-20 minučių. Nuimkite puodą nuo viryklės, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti. Sudėkite ryžius į dubenį ir atsargiai išmaišykite mentele. Leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Kol ryžiai aušta, supjaustykite žuvį mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Suformuokite onigiri. Ryžius padalykite į 6 porcijas. Sudrėkinkite rankas vandenyje. Paimkite vieną ryžių porciją ir suformuokite plokščią paplotėlį. Pirštais padarykite nedidelį įdubimą ir įdėkite į jį įdaro. Uždarykite jį taip, kad žuvis būtų viduje. Padarykite trikampio formą ir apvyniokite onigiri juostelėmis nori jūros dumblių.
Kategorijos