Onigiri su vištiena ir imbieru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Onigiri su vištiena ir imbieru

Onigiri yra vienas populiariausių japoniškų patiekalų, kurį būtinai turėtumėte paragauti. Jų galite valgyti ne tik maitinimo įstaigose, bet ir pasigaminti namuose. Juk tai visai nesudėtinga. Onigiri - tai trikampio arba rutulio formos "pyragas" iš ryžių. Viduje yra įvairių įdarų. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti onigiri su vištiena, morkomis ir imbieru. Visi ingredientai apkepami sojos padaže ir apvoliojami ryžiuose. Gaunasi labai skanus ir sotus patiekalas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su vištiena ir imbieru Žingsnis 1
Paruoškite ryžius onigiri. Jie ruošiami taip pat, kaip ir suši. Ryžius perplaukite 3-4 kartus, kol vanduo taps daugiau ar mažiau skaidrus, tada perkoškite juos per sietelį. Kai visas vanduo nutekės, ryžius perkelkite į nedidelį samtelį arba puodą, užpilkite stikline šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite 10-12 minučių. Kai į ryžius įsigers visas vanduo, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių. Paruoškite padažą: sumaišykite actą, druską ir cukrų. Užpilkite padažą ant ryžių ir išmaišykite, kad atvėstų. Onigiri ryžiai paruošti.

Žingsnis 2

Onigiri su vištiena ir imbieru Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Morkas ir imbierą sutarkuokite smulkia tarka. Vištieną supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio gabalėliais.

Žingsnis 3

Onigiri su vištiena ir imbieru Žingsnis 3
Vištieną, imbierą ir morkas sudėkite į nedidelį dubenį. Įpilkite sojų padažo ir išmaišykite. Leiskite vištienai marinuotis 10 minučių.

Žingsnis 4

Onigiri su vištiena ir imbieru Žingsnis 4
Tada keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Vištieną su imbieru ir morkomis kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Svarbiausia vištienos neperkepti, ji turi būti sultinga. Gabaliukai nedideli, todėl vištiena iškepa greitai.

Žingsnis 5

Onigiri su vištiena ir imbieru Žingsnis 5
Dabar galite pradėti formuoti onigiri. Tam reikės specialios trikampės formos. Jei tokios neturite, galite formuoti onigiri rankomis. Paimkite nedidelį kiekį ryžių, maždaug 60-70 g, ir suberkite juos ant formos dugno, suformuodami nedidelius šonus. Į ertmę įdėkite 50 g įdaro.

Žingsnis 6

Onigiri su vištiena ir imbieru Žingsnis 6
Ant įdaro užberkite dar 70 g ryžių. Formos dangčiu prispauskite ryžius ir užspauskite onigiri. Taip suformuokite visus gabalėlius. Turėtumėte gauti apie 3 gabalėlius. Pusę nori lapo perpjaukite į tris lygias dalis. Kiekvieną onigiri apvyniokite norio gabalėliu, kaip parodyta paveikslėlyje.

Žingsnis 7

Onigiri su vištiena ir imbieru Žingsnis 7
Sumaišykite baltuosius ir juoduosius sezamus. Panardinkite onigiri galus į sezamų mišinį. Uždėkite onigiri ant šviežių salotų lapų. Paruošta. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos