Publikavimo data: 2024-05-25
Tuno onigiri
Onigiri lengva supainioti su suktinuku - tie patys ryžiai su įdaru viduje, tie patys nori dumbliai. Tačiau Japonijoje, kur onigiri yra vienas iš labiausiai paplitusių užkandžių, pietų mokyklose ir biuruose, iš karto nurodys skirtumą. Onigiri, kitaip nei suktinukai, formuojami rankomis kiekvienas atskirai, o verdant ryžius onigiri nepridedama acto, cukraus ar druskos. Todėl onigiri reikia aštresnio ir sultingesnio įdaro, o patiekdami juos būtinai naudokite sojų padažą.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 500 ml vandens užpilkite ant švarių ryžių, pastatykite ant didelės ugnies ir užvirkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 20 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir 7-8 minutes atvėsinkite, kol sušils.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite tuno filė. Kepkite žuvį po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos, išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite onigiri įdarą. Smulkiai supjaustykite pomidorą, tada smulkiais kubeliais supjaustykite tuno filė ir sumaišykite. Sudėkite tarkuotą sūrį, majonezą, druską, pipirus ir išmaišykite įdarą iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Formuokite onigiri. Iš šiltų ryžių atskirkite apie 2-3 valgomuosius šaukštus įdaro. Ryžius lengvai išminkykite į lėkštės formą, į vidurį dėkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro ir apvyniokite ryžius, paslėpdami įdarą viduje. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek ryžių. Suformuokite onigiri ritinėlį, cilindrą arba trikampį. Įvyniokite onigiri į nori jūros dumblių juostelę.
Kategorijos