Publikavimo data: 2024-06-11
Kalmarų onigiri
Onigiri yra japonų nacionalinis patiekalas iš ryžių su įdaru. Į jį gali būti dedama jūros gėrybių, žuvies, daržovių ir valgomųjų jūros dumblių. Paprastai onigiri yra formuojami rutuliuko arba trikampio formos. Šiam patiekalui geriausiai tinka apvalių grūdų ryžių rūšys. Juose yra daug krakmolo ir jie neleidžia onigiri subyrėti. Onigiri su kalmarais ir varške - puikus būdas paįvairinti savo valgiaraštį ir pajusti japoniškos virtuvės skonį.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kalmarų gabalėlius.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius, kol išvirs, šiek tiek atvėsinkite, suberkite cukrų, druską ir ryžių actą.
Žingsnis 3
Įmaišykite kalmarų gabalėlius ir varškę.
Žingsnis 4
Onigiri galite formuoti rankomis, tačiau patogiau naudoti nedidelį trikampį indą. Ant trikampio formos indo dugno dėkite ryžių sluoksnį ir padarykite įdubimą. Į duobutę sudėkite sūrio ir kalmarų įdarą.
Žingsnis 5
Ant viršaus užberkite ryžių sluoksnį ir švelniai užspauskite. Atsargiai išimkite onigiri iš indo. Tą patį padarykite ir su likusiais produktais.
Žingsnis 6
Vieną onigiri pusę apvyniokite nori jūros dumblių juostele, o šoninius kraštus apvoliokite sezamo sėklose. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos