Apvoliokite su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Apvoliokite su graikiniais riešutais

Suktinukas su graikiniais riešutais yra skanus ir trapus kepinys, kuris gali sėkmingai pakeisti bet kokį parduotuvėje pirktą kepinį. Tokį vyniotinį galima pagaminti iš bet kokios tešlos: sluoksniuotos tešlos, mielinės tešlos arba smėlio tešlos. Į tešlą įmaišykite grietinės - ji taps minkštesnė. Graikinius riešutus galima pakeisti kedro riešutais, anakardžiais arba migdolais. Į įdarą taip pat įmaišykite smulkintų sultenių arba džiovintų slyvų. Eksperimentuokite su įdaru pagal savo skonį.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
359 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.68/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Apvoliokite su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį sudėkite grietinę ir suminkštintą sviestą. Suberkite druską ir cukrų ir 1-2 min. plakite mikseriu. Įmuškite kiaušinius ir vėl maišykite 3-5 minutes, kol masė taps vientisa. Į dubenį nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Turėtų gautis tiršta tešla. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir lygi. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Apvoliokite su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba kočėlu. Perdėkite juos į dubenį ir sudėkite suminkštintą sviestą bei cukrų. Trinkite turinį iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Apvoliokite su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Paruoškite vyniotinį. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją iki 0,5 cm storio. Įdarą tolygiai paskirstykite ant tešlos. Suvyniokite tešlą į ritinį ir užspauskite kraštus. Aptepkite vyniotinį kiaušinio tryniu. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ˚C temperatūros. Po 30 min. ištraukite ir šiek tiek atvėsinkite riešutų kepinį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos