Arbūzų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Arbūzų uogienė

Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
190 kcal.
Angliavandeniai
51 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Arbūzų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Arbūzų sultis supilkite į puodą, suberkite likusį cukrų ir gerai išmaišykite. Puodą su arbūzų sultimis pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir maišydami virkite, kol sirupas taps tirštas.

Žingsnis 2

Arbūzų uogienė Žingsnis 2
Pradėkite gaminti uogienę. Į arbūzo sirupą supilkite ketvirtadalio citrinos sultis ir išmaišykite. Tada į puodą su sirupu sudėkite arbūzo minkštimo gabalėlius. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 minutes. Nugriebkite nuo uogienės paviršiaus susidariusias putas. Retkarčiais pamaišykite šaukštu.

Žingsnis 3

Arbūzų uogienė Žingsnis 3
Virkite uogienę, kol ji bus paruošta. Išimkite arbūzų uogienę iš viryklės ir palikite 2 val. brinkti. Kai arbūzų džemas visiškai atvės, vėl pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite, kol suminkštės, dažnai maišydami, apie 30 minučių.

Žingsnis 4

Arbūzų uogienė Žingsnis 4
Supilkite uogienę į stiklainius. Karštą arbūzų uogienę supilkite į paruoštus sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais. Apverskite stiklainius su uogiene aukštyn kojomis ir palikite taip, kol stiklainiai visiškai atvės. Tada uogienę laikykite vėsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos