Publikavimo data: 2024-05-19
Arbūzų uogienė
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Arbūzų sultis supilkite į puodą, suberkite likusį cukrų ir gerai išmaišykite. Puodą su arbūzų sultimis pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir maišydami virkite, kol sirupas taps tirštas.
Žingsnis 2
Pradėkite gaminti uogienę. Į arbūzo sirupą supilkite ketvirtadalio citrinos sultis ir išmaišykite. Tada į puodą su sirupu sudėkite arbūzo minkštimo gabalėlius. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 minutes. Nugriebkite nuo uogienės paviršiaus susidariusias putas. Retkarčiais pamaišykite šaukštu.
Žingsnis 3
Virkite uogienę, kol ji bus paruošta. Išimkite arbūzų uogienę iš viryklės ir palikite 2 val. brinkti. Kai arbūzų džemas visiškai atvės, vėl pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite, kol suminkštės, dažnai maišydami, apie 30 minučių.
Žingsnis 4
Supilkite uogienę į stiklainius. Karštą arbūzų uogienę supilkite į paruoštus sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais. Apverskite stiklainius su uogiene aukštyn kojomis ir palikite taip, kol stiklainiai visiškai atvės. Tada uogienę laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos