Publikavimo data: 2024-05-19
Armėniškas kebabas
"Lulia kebab" yra Kaukazo patiekalas, daugelyje šalių žinomas įvairiais pavadinimais: "kofta kebab" Turkijoje, "cevapcicici" Serbijoje, "chebapi" Makedonijoje, "kebapcheta" Bulgarijoje. Armėniško kebabo receptas turi išskirtinį bruožą - jo sudėtyje yra alkoholio, dažniausiai degtinės arba armėniško brendžio. Tradicinis armėniškas kebabas gaminamas iš avienos, kiaulienos arba jautienos ir kepamas ant žarijų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite mėsą, svogūnus, brendį, druską, pipirus ir išmaišykite. Mėsą minkykite rankomis bent 15-20 minučių, tada įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Žingsnis 2
Suformuokite lulia kebabą. Pamirkykite rankas šiltame vandenyje, iš nedidelio gabalėlio maltos mėsos suformuokite dešrelę ir užmaukite ją ant iešmo. Maltą mėsą stipriai prispauskite prie iešmo, kad viduje neliktų oro.
Žingsnis 3
Iškepkite lulia kebabus ant grotelių. Kepkite lulia kebabus ant grotelių ant didelės ugnies 12-15 minučių, apversdami juos.
Kategorijos