Armėniškas kebabas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Armėniškas kebabas

"Lulia kebab" yra Kaukazo patiekalas, daugelyje šalių žinomas įvairiais pavadinimais: "kofta kebab" Turkijoje, "cevapcicici" Serbijoje, "chebapi" Makedonijoje, "kebapcheta" Bulgarijoje. Armėniško kebabo receptas turi išskirtinį bruožą - jo sudėtyje yra alkoholio, dažniausiai degtinės arba armėniško brendžio. Tradicinis armėniškas kebabas gaminamas iš avienos, kiaulienos arba jautienos ir kepamas ant žarijų.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Armėniškas kebabas Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite mėsą, svogūnus, brendį, druską, pipirus ir išmaišykite. Mėsą minkykite rankomis bent 15-20 minučių, tada įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

Žingsnis 2

Armėniškas kebabas Žingsnis 2
Suformuokite lulia kebabą. Pamirkykite rankas šiltame vandenyje, iš nedidelio gabalėlio maltos mėsos suformuokite dešrelę ir užmaukite ją ant iešmo. Maltą mėsą stipriai prispauskite prie iešmo, kad viduje neliktų oro.

Žingsnis 3

Iškepkite lulia kebabus ant grotelių. Kepkite lulia kebabus ant grotelių ant didelės ugnies 12-15 minučių, apversdami juos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos