Publikavimo data: 2024-03-28
Šašlykų kebabas
Savaitgaliai, saulė, šiluma ir malonus vėjelis, nuo kurio sklinda beprotiškai skanus keptos mėsos kvapas. Norite viso to, bet oras neleidžia? Ne bėda! Šašlykas iš orkaitės pagal mūsų receptą gaunasi ne ką prastesnis už tai, ką iškepsite ant grotelių. Į kepimo rankovę įdėkite sultingą jautieną arba kiaulieną su riebalais, daug svogūnų ir mėgstamų prieskonių, iškepkite, patiekite su mėgstamu padažu, o svarbiausia - užmerkite akis ir įsivaizduokite save vasaros verandoje.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį dideliais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Nepjaustykite kiaulienos per smulkiai, nes kebabas bus sausas.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite mėsą ir svogūnus. Į kiaulieną įberkite druskos, prieskonių ir šiek tiek aliejaus. Išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 4
Uždenkite mėsą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą pusantros valandos. Tada mėsą įdėkite į kepimo rankovę, užriškite ją iš abiejų pusių, įdėkite į kepimo formą ir siųskite į įkaitintą 190 °C temperatūros orkaitę 60-75 minutėms.
Žingsnis 5
Kebabą patiekite su raudonaisiais svogūnais ir padažu. Gero apetito!
Kategorijos