Šašlykų kebabas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Šašlykų kebabas

Savaitgaliai, saulė, šiluma ir malonus vėjelis, nuo kurio sklinda beprotiškai skanus keptos mėsos kvapas. Norite viso to, bet oras neleidžia? Ne bėda! Šašlykas iš orkaitės pagal mūsų receptą gaunasi ne ką prastesnis už tai, ką iškepsite ant grotelių. Į kepimo rankovę įdėkite sultingą jautieną arba kiaulieną su riebalais, daug svogūnų ir mėgstamų prieskonių, iškepkite, patiekite su mėgstamu padažu, o svarbiausia - užmerkite akis ir įsivaizduokite save vasaros verandoje.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
210 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.73/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šašlykų kebabas Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį dideliais pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Šašlykų kebabas Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Nepjaustykite kiaulienos per smulkiai, nes kebabas bus sausas.

Žingsnis 3

Šašlykų kebabas Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite mėsą ir svogūnus. Į kiaulieną įberkite druskos, prieskonių ir šiek tiek aliejaus. Išmaišykite ingredientus.

Žingsnis 4

Šašlykų kebabas Žingsnis 4
Uždenkite mėsą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą pusantros valandos. Tada mėsą įdėkite į kepimo rankovę, užriškite ją iš abiejų pusių, įdėkite į kepimo formą ir siųskite į įkaitintą 190 °C temperatūros orkaitę 60-75 minutėms.

Žingsnis 5

Šašlykų kebabas Žingsnis 5
Kebabą patiekite su raudonaisiais svogūnais ir padažu. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos