Publikavimo data: 2025-08-18
Armėniški lavašai arba kvietinės bandelės su įdaru
Jei ryte tingite stovėti prie viryklės arba neturite laiko ilgai virti, pasigaminkite šiuos trikampėlius. Paprasta, greita ir skanu.
Žingsnis 1
Nuluptus kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 2
Įpilkite majonezo, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Žingsnis 3
Perlenkite armėnišką pitą arba kvietinę bandelę per pusę ir perpjaukite į 2 dalis.
Žingsnis 4
Tada kiekvieną gabalėlį supjaustykite į 2 juosteles. Gaunasi 4 gabaliukai.
Žingsnis 5
Padalykite įdarą į 4 dalis, kiekvieną dalį dėkite ant juostelės ir sulenkite į trikampį.
Žingsnis 6
Visas juosteles susukite į trikampį.
Žingsnis 7
Du žalius kiaušinius sumaišykite šakute, įberkite žiupsnelį druskos. Kiekvieną trikampėlį pamerkite į šį mišinį ir dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
Žingsnis 8
Kepkite iš abiejų pusių, kol taps traškūs ir auksinės spalvos. Dėkite į lėkštę. Gero apetito!
Kategorijos