Publikavimo data: 2024-06-16
Armėniški pitos pyragėliai su kiaušiniu ir žolelėmis
Tokius pyragus iškepti labai paprasta ir greita. Vitaminų ir baltymų turinčiam įdarui užtenka kiaušinių ir bet kokių žolelių, o tešla pakeis ploną armėnišką pitą. Pyragėliai gaunasi labai skanūs, juos galima patiekti su pirmuoju patiekalu arba pasiimti į darbą.
Žingsnis 1
Kietai išvirkite 5 kiaušinius verdančiame vandenyje. Atvėsinkite ir sutarkuokite juos stambia tarka arba smulkiai supjaustykite peiliu.
Žingsnis 2
Svogūną ir žoleles susmulkinkite peiliu, sudėkite į dubenį su kiaušiniais, druska, pipirais, supilkite 2 valgomuosius šaukštus grietinės ir gerai išmaišykite. Vietoj krapų tinka petražolės arba kalendros.
Žingsnis 3
Pitą supjaustykite ilgomis maždaug 10 cm pločio juostelėmis. Ilgis priklauso nuo lavašo ilgio, gerai, jei jis yra bent 25 cm, kad įdarą galėtumėte suvynioti keliais sluoksniais.
Žingsnis 4
Suvyniokite paplotėlius, ant vieno pitos juostelės krašto dėdami 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro. Suvyniokite paplotėlius trikampiu iki pat pitos juostelės galo. Pakartokite su visais paplotėliais.
Žingsnis 5
Plaktuvu arba šakute įmuškite 2 kiaušinius su žiupsneliu druskos. Kiekvieną trikampėlį panardinkite į kiaušinių masę ir greitai nusiųskite į keptuvę.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų. Kepkite paplotėlius po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Po to sudėkite kepsnelius ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos