Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatinga ir sultinga musaka
Aromatinga ir sultinga musaka yra nacionalinis graikų virtuvės patiekalas. Pagrindinis šio patiekalo ingredientas - baklažanai. Jis gaminamas daržovių sluoksniais, pridedant mėsos ir bešamelio padažo. Baklažanai yra profilaktinė priemonė nuo inkstų ir kepenų ligų, jie valo žarnyną ir organizmą nuo pieno rūgšties. Taip pat ši daržovė rekomenduojama žmonėms, norintiems numesti svorio, nes joje yra daug naudingų vitaminų ir mažai kalorijų.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais ir pusvalandžiui įdėkite į pasūdytą vandenį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir 2-3 min. pakepinkite keptuvėje. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite į keptuvę vyną ir prieskonius, išmaišykite ir troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir virkite dar 2 minutes. Įmuškite kiaušinius ir supilkite į puodą. Virkite, kol padažas taps tirštas. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite pusę tarkuoto sūrio.
Žingsnis 3
Sudėkite baklažanus ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į orkaitę. Bulves supjaustykite apskritimais. Pirmuoju sluoksniu sudėkite bulves, tada maltą mėsą, baklažanus ir padažą. Taip išdėliokite visus sluoksnius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, apibarstykite sūriu ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos