Publikavimo data: 2024-02-04
Moussaka graikų receptas
Manoma, kad klasikinės graikiškos musakos recepto pagrindas - arabų šalyse gaminamos baklažanų salotos. Šį bulvių apkepą sudaro bulvių, pomidorų, baklažanų, maltos mėsos ir bešamelio padažo sluoksniai. Pastarasis, beje, pasiskolintas iš prancūzų virtuvės. Dėl sudėtyje esančių prieskoninių žolelių musaka su baklažanais būna ne tik labai sotūs, bet ir kvapnūs. Tai rozmarinas, česnakas, muskato riešutas ir čiobreliai.
Žingsnis 1
Nulupkite ir išvirkite bulves, tada jas supjaustykite apskritais griežinėliais. Baklažaną perpjaukite išilgai. Nulupkite svogūną ir česnaką ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite apvaliais griežinėliais. Atskirkite čiobrelių ir rozmarinų lapelius nuo stiebų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir paruoškite kepimo indą. Užvirinkite pieną.
Žingsnis 2
Baklažaną apkepkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą, tada išimkite iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūną ir česnaką iki auksinės spalvos. Sudėkite maltą mėsą, čiobrelius, rozmariną, druską ir pipirus ir maišydami kepkite 5 minutes.Iškeptus baklažanus nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 3
Kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite pusę bulvių, maltą mėsą, likusias bulves, baklažanus ir pomidorus.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą: keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame apkepkite miltus, kol taps auksinės spalvos. Supilkite karštą pieną ir nuolat maišydami užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite, į padažą įmaišykite grietinę ir kiaušinį. Pagardinkite muskato riešutu, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Supilkite padažą ant formos turinio ir 30 minučių pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Supjaustykite musaką porcijomis ir patiekite.
Kategorijos