Musaka su malta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su malta vištiena

Graikiška musaka su malta vištiena yra labai sotus ir sveikas patiekalas. Tai sluoksniuotas daržovių ir maltos vištienos apkepas kreminiame padaže. Vištienos maltinukai čia yra ne veltui - dėl jų patiekalas tampa mažiau kaloringas. Žinoma, jos galite nusipirkti ir parduotuvėje. Tačiau tokia malta mėsa turi riebalų ir odos, o tai nėra labai naudinga. Todėl geriau maltą mėsą pasigaminti patiems, naudojant mėsmalę.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su malta vištiena Žingsnis 1
Apkepkite musakos ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite bulves. Kepkite jas po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Tada išimkite bulves, sudėkite baklažanus į keptuvę ir kepkite juos po 5 min. iš kiekvienos pusės. Išimkite baklažanus ir į keptuvę sudėkite maltą vištieną, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, druską, pipirus ir kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies be dangčio.

Žingsnis 2

Musaka su malta vištiena Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite miltus ir nuolat maišydami kepkite 2 minutes. Tada atsargiai supilkite pieną, maišydami plaktuvu, kad nesusidarytų gumuliukų. Pieną užvirinkite, pasūdykite ir virkite, kol sutirštės (1-2 min.). Nusunkite padažą į atskirą dubenį.

Žingsnis 3

Musaka su malta vištiena Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Ant formos dugno dėkite sluoksnį bulvių, sluoksnį baklažanų, sluoksnį maltos mėsos ir svogūnų ir sluoksnį pjaustytų pomidorų. Užpilkite patiekalą grietinėlės padažu ir pabarstykite sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite musaką 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos