Publikavimo data: 2024-06-15
Musaka su ėriena
Musaką su ėriena galima drąsiai vadinti lengvu ir sveiku patiekalu, nes jo sudėtyje yra daug daržovių, o pagrindą sudaro ėriena, kuri idealiai tinka besirūpinantiems savo figūra. Gausioje ėrienoje yra daug baltymų, mažai riebalų, cholesterolio ir angliavandenių. Ši mėsa gerina miegą ir medžiagų apykaitą, skydliaukės, širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemas. Ypač naudinga laikoma jaunų ėriukų mėsa, nes joje yra vitaminų B, K, D ir E - vitaminų, kurie naudingi imuninei sistemai ir kaulų sistemai.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves griežinėliais. Baklažanų puseles supjaustykite skiltelėmis, o pomidorus, cukiniją ir svogūną - plonais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis. Smulkiai supjaustykite petražoles. Smulkiai sutarkuokite česnaką.
Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Puodų dugną ištepkite sviestu ir vienu sluoksniu eilėmis išdėliokite daržoves: pjaustytus baklažanus, svogūnus, cukinijas ir pomidorus pakaitomis su česnakais, maltais pipirais, druska, petražolėmis ir aviena. Saulėgrąžų aliejų sumaišykite su grietine ir gautu mišiniu užpilkite musaką. Ant viršaus uždėkite vyšninių pomidorų puseles. Šaukite puodus į orkaitę 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Kategorijos