Musaka su ėriena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su ėriena

Musaką su ėriena galima drąsiai vadinti lengvu ir sveiku patiekalu, nes jo sudėtyje yra daug daržovių, o pagrindą sudaro ėriena, kuri idealiai tinka besirūpinantiems savo figūra. Gausioje ėrienoje yra daug baltymų, mažai riebalų, cholesterolio ir angliavandenių. Ši mėsa gerina miegą ir medžiagų apykaitą, skydliaukės, širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemas. Ypač naudinga laikoma jaunų ėriukų mėsa, nes joje yra vitaminų B, K, D ir E - vitaminų, kurie naudingi imuninei sistemai ir kaulų sistemai.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.38/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su ėriena Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves griežinėliais. Baklažanų puseles supjaustykite skiltelėmis, o pomidorus, cukiniją ir svogūną - plonais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite puselėmis. Smulkiai supjaustykite petražoles. Smulkiai sutarkuokite česnaką.

Žingsnis 2

Musaka su ėriena Žingsnis 2
Iškepkite musaką. Puodų dugną ištepkite sviestu ir vienu sluoksniu eilėmis išdėliokite daržoves: pjaustytus baklažanus, svogūnus, cukinijas ir pomidorus pakaitomis su česnakais, maltais pipirais, druska, petražolėmis ir aviena. Saulėgrąžų aliejų sumaišykite su grietine ir gautu mišiniu užpilkite musaką. Ant viršaus uždėkite vyšninių pomidorų puseles. Šaukite puodus į orkaitę 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos