Musaka su vištienos širdelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Musaka su vištienos širdelėmis

Šį sotų apkepą galite įvairiai eksperimentuoti ir pridėti beveik bet kokių ingredientų. Moussaka su vištienos širdelėmis - dar viena įdomi graikiško patiekalo variacija. Šis vištienos subproduktas toks sveikas, kad rekomenduojamas nėščiosioms, sergantiesiems mažakraujyste ir apskritai vištienos širdelės gerina mūsų bendrą būklę. Jos taip pat yra magnio, cinko, vitaminų PP, A ir B grupės vitaminų šaltinis.
Gaminimo laikas
115 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Musaka su vištienos širdelėmis Žingsnis 1
Apkepkite baklažanus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite baklažanus ir kepkite po 5 min. iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies be dangčio.

Žingsnis 2

Musaka su vištienos širdelėmis Žingsnis 2
Paruoškite musaką kepimui. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite sluoksnį svogūnų, sluoksnį paprikų, sluoksnį vištienos širdelių, sluoksnį baklažanų ir sluoksnį pomidorų. Atskirai sumaišykite vandenį su 3 valgomaisiais šaukštais grietinės ir druska, užpilkite ant ruošinio. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 45 minutėms 180-200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Žingsnis 3

Musaka su vištienos širdelėmis Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami kepkite 2 minutes, supilkite grietinę, druską, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, užvirinkite ir virkite 1-2 minutes, kol sutirštės.

Žingsnis 4

Musaka su vištienos širdelėmis Žingsnis 4
Baigti gaminti. Išimkite skardą, užpilkite musaką padažu, pabarstykite sūriu ir pašaukite atgal į orkaitę dar 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos