Sotus ir skanus Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalas - musaka - patiks visiems sultingos mėsos ir baklažanų mėgėjams. Minkšta sluoksniuota tešla sujungia maltos mėsos pikantiškumą su prieskoniais, daržovių šviežumą ir lengvą kreminį skonį. Moussakai rinkitės maltą jautieną, "atskiestą" ėriena arba kiauliena. Sūrį galite naudoti kokį tik norite - tai neturės įtakos patiekalo sėkmei.
Žingsnis 1
Baklažanus išilgai supjaustykite ne storesniais kaip 5 mm griežinėliais, išdėliokite juos ant lentelės ar lėkštės, pasūdykite ir palikite 20 minučių, kad pašalintų kartumą. Tada nuplaukite ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Kiekvieną baklažano griežinėlį kepkite aliejuje po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės arba kepkite orkaitėje.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite pomidorus ir svogūną, peiliu arba specialiu presu susmulkinkite česnaką. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Keptuvėje 1-2 minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite pomidorus ir česnaką. Maišydami kepkite 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 5
Į daržoves suberkite prieskonius, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir perkelkite į gilų dubenį. Padažą sumaišykite trintuvu, kol jis taps padažo konsistencijos.
Žingsnis 6
Sudėkite maltą mėsą į riebalais pateptą įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol mėsos spalva iš rausvai raudonos taps rusva.
Žingsnis 7
Į maltą mėsą supilkite daržovių padažą, išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 8
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir supilkite šiltą pieną. Gerai išmaišykite, nenuimdami nuo ugnies, kad padažas būtų vientisos konsistencijos.
Žingsnis 9
Kepimo formą patepkite pieno padažu ir ant viršaus sudėkite keptų baklažanų sluoksnį.
Žingsnis 10
Ant baklažanų dėkite sluoksnį maltos mėsos ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 11
Vėl pakartokite visus sluoksnius: pieno padažas, baklažanai, malta mėsa, sūris. Kepkite patiekalą iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.