Moussaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Moussaka

Sotus ir skanus Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalas - musaka - patiks visiems sultingos mėsos ir baklažanų mėgėjams. Minkšta sluoksniuota tešla sujungia maltos mėsos pikantiškumą su prieskoniais, daržovių šviežumą ir lengvą kreminį skonį. Moussakai rinkitės maltą jautieną, "atskiestą" ėriena arba kiauliena. Sūrį galite naudoti kokį tik norite - tai neturės įtakos patiekalo sėkmei.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
233 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moussaka Žingsnis 1
Baklažanus išilgai supjaustykite ne storesniais kaip 5 mm griežinėliais, išdėliokite juos ant lentelės ar lėkštės, pasūdykite ir palikite 20 minučių, kad pašalintų kartumą. Tada nuplaukite ir nusausinkite.

Žingsnis 2

Moussaka Žingsnis 2
Kiekvieną baklažano griežinėlį kepkite aliejuje po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės arba kepkite orkaitėje.

Žingsnis 3

Moussaka Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite pomidorus ir svogūną, peiliu arba specialiu presu susmulkinkite česnaką. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 4

Moussaka Žingsnis 4
Keptuvėje 1-2 minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite pomidorus ir česnaką. Maišydami kepkite 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės.

Žingsnis 5

Moussaka Žingsnis 5
Į daržoves suberkite prieskonius, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir perkelkite į gilų dubenį. Padažą sumaišykite trintuvu, kol jis taps padažo konsistencijos.

Žingsnis 6

Moussaka Žingsnis 6
Sudėkite maltą mėsą į riebalais pateptą įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol mėsos spalva iš rausvai raudonos taps rusva.

Žingsnis 7

Moussaka Žingsnis 7
Į maltą mėsą supilkite daržovių padažą, išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 8

Moussaka Žingsnis 8
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir supilkite šiltą pieną. Gerai išmaišykite, nenuimdami nuo ugnies, kad padažas būtų vientisos konsistencijos.

Žingsnis 9

Moussaka Žingsnis 9
Kepimo formą patepkite pieno padažu ir ant viršaus sudėkite keptų baklažanų sluoksnį.

Žingsnis 10

Moussaka Žingsnis 10
Ant baklažanų dėkite sluoksnį maltos mėsos ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 11

Moussaka Žingsnis 11
Vėl pakartokite visus sluoksnius: pieno padažas, baklažanai, malta mėsa, sūris. Kepkite patiekalą iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos