Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatinga naminė sluoksniuota tešla su varške
Sochni arba džiūvėsiai yra mėgstamas skanėstas dar nuo Sovietų Sąjungos laikų. Patys džiūvėsiai yra pyragaičiai, pagaminti iš mielinės tešlos su įdaru. Yra įvairių garsiojo skanėsto variantų: su riešutais, džiovintais vaisiais, aguonomis ir net bulvėmis, tačiau žinomiausias ir mėgstamiausias šio skanėsto tipas, žinoma, yra klasikinis sočnikų variantas su saldžiu varškės įdaru.
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje ištirpinkite suminkštintą sviestą su cukrumi, tada įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir druską ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Persijokite miltus per sietelį, suberkite juos į sviesto masę ir išminkykite vientisą tešlą. Suvyniokite tešlą į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 3
Kol tešla šaldoma šaldytuve, paruoškite varškės įdarą. Atskirame dubenyje sumaišykite varškę, cukrų, miltus, 1 kiaušinio trynį ir išplakite šakute.
Žingsnis 4
Atšaldytą tešlą padalykite į 10 dalių ir iškočiokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į maždaug ½ cm storio plokštainį ir ant vienos jo pusės dėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro, uždenkite kita puse.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Sudėkite paplotėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su 1 šaukšteliu vandens. Kepkite 15 minučių 200 ℃ temperatūroje, tada sumažinkite iki 180 ℃ ir kepkite dar 10 minučių. Paruoštą sopraginę pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos