Publikavimo data: 2024-01-05
Klasikiniai sūrio pyragai receptas
Sūrio pyragaičiai arba varškėčiai yra puikus pusryčių patiekalas. Paruošti skanius ir švelnius varškėtukus gana paprasta. Tam reikia labai nedaug laiko. Šį patiekalą galima ruošti su miltais arba be jų, su įvairiais vaisių ir daržovių priedais. Kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti naminius varškėčius - šiame recepte.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Varškę gerai išminkykite šakute, o jei ji grūdėta - pertrinkite per trintuvą. Susmulkinkite žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės pagrindą būsimiems sūrio pyragams. Giliame dubenyje sumaišykite varškę su kiaušiniu ir druska. Sudėkite žoleles ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Palaipsniui suberkite manų kruopas ir kaskart išmaišykite. Tada dubenį uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 15 minučių. Tai daroma tam, kad manų kruopos išbrinktų ir nekrustelėtų ant dantų.
Žingsnis 4
Išimkite mišinį iš šaldytuvo. Suformuokite nedidelius rutuliukus. Geriausia tai daryti šaukštu, kad rutuliukai būtų maždaug vienodo dydžio. Juos šiek tiek suplokite, kad būtų maždaug 2 cm storio. Kiekvieną sūrio paplotėlį apvoliokite miltuose.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite sūrio pyragėlius ant vidutinės ugnies 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos. Apverskite ir kepkite po dangčiu, kol iškeps.
Žingsnis 6
Paruoštus sūrio pyragėlius patiekite su grietine ir krapų šakele.
Kategorijos