Publikavimo data: 2024-01-06
Sūrio pyragaičiai su sultenėmis receptas
Norėdami pasigaminti skanių ir švelnių varškės blynelių su sultenėmis, jums prireiks labai nedaug laiko ir pastangų. Klasikiniai varškės blyneliai kepami keptuvėje. O kad jie įgautų naujų skonių, naudojami įvairūs priedai ir padažai. Varškės blyneliams su rūgštynėmis rinkitės šviesias rūgštynes be sėklų. Ji turi daug naudingų vitaminų ir mikroelementų. Ji suteiks patiekalui rūgštumo ir kartu šiek tiek pasaldins.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Iš anksto pamirkykite sultenes dubenyje. Į dubenį įpilkite karšto vandens ir sudėkite sultenes. Palaukite 10-15 minučių, kol sultonės taps minkštos. Po to vandenį nusunkite. Jei turite grūdų varškės, sutrinkite ją blenderiu arba šakute. Galite naudoti paruoštą varškės masę.
Žingsnis 2
Paruoškite "tešlą" sūrio pyragėliams. Į gilų dubenį sudėkite varškę, kiaušinį, truputį druskos ir vanilės, sultenių. Viską gerai išmaišykite. Tada pamažu suberkite persijotus miltus ir kaskart maišykite iki vientisos masės. Priklausomai nuo varškės kiekio, miltų gali prireikti šiek tiek mažiau arba daugiau. Stebėkite, kaip išeina tešla. Ji turi šiek tiek lipti prie rankų, bet nebūti per tiršta ir aplipusi miltais.
Žingsnis 3
Pabarstykite stalą arba lentą miltais ir perkelkite ant jų mišinį. Tešlą iškočiokite į maždaug 4-5 cm skersmens dešrelę. Visus šonus pabarstykite miltais. Supjaustykite tešlą vienodais maždaug 2 cm storio apskritimais.
Žingsnis 4
Kiekvieną sūrio pyragą pabarstykite trupučiu miltų. Į keptuvę supilkite aliejų ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol aliejus įkais. Kepkite sūrio pyragėlius ant vidutinės ugnies po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės. Įsitikinkite, kad jie iškepa rudi ir auksiniai.
Žingsnis 5
Prieš patiekdami sūrio pyragėlius apšlakstykite braškių džemu. Papuoškite migdolų žiedlapiais ir uogomis.
Kategorijos