Publikavimo data: 2024-01-05
Sūrio pyragaičiai orkaitėje receptas
Sūrio pyragai yra vieni populiariausių pusryčių. Juos paprasta ir greita paruošti. Įdomi patiekalo variacija bus varškės pyragėliai iš varškės orkaitėje. Taigi jie tikrai išeis purūs, orūs ir daug naudingesni. Juk šiame recepte kepimui nenaudojamas aliejus. Kad net ir be įkaitintos keptuvės varškėtukai išeitų skanūs ir minkšti, svarbu laikytis recepto žingsnis po žingsnio. Pradėkite!
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Paruoškite silikonines kepimo formas arba kepimo skardą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Jei varškė grūdėta, pertrinkite ją per blenderį arba gerai sutrinkite šakute, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės mišinį. Giliame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų, druską ir vaniliną. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą, minkštą masę. Jei tai darote mikseriu, tiesiog suplakite.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Jei naudojote maišytuvą, gautą mišinį perkelkite į patogų dubenį. Persijokite miltus ir suberkite juos į varškės masę. Viską gerai išmaišykite. Tešla turi gautis minkšta ir klampi. Geriausia ją išmaišyti šaukštu, kad būtų lengviau dėti į formeles.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo formeles, patepkite jas aliejumi ir pabarstykite miltais. Geriausia naudoti silikonines formeles. Tačiau jei jų neturite, naudokite popierines keksiukų formeles arba tiesiog kepimo skardą, išklotą aliejumi pateptu pergamentu. Šiuo atveju reikia atsargiai šaukštu imti tešlą ir pilti ją į apskritimus 3-4 cm atstumu vienas nuo kito. Jei naudojate silikonines formeles, užpildykite jas tešla iki 1-2 cm aukščio.
Žingsnis 5
Prieš patiekdami sūrio pyragėlius užpilkite kremu arba grietine. Labai skanus padažas iš grietinės, medaus ir sviesto. Paimkite vienodą kiekį sviesto ir medaus ir dvigubai daugiau grietinės. Viską sumaišykite, siųskite ant ugnies ir virkite iki vientisos masės. Sūrio pyragėlius užpilkite paruoštu padažu. Papuoškite šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.
Kategorijos