Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatinga rūkytos lašišos riete
Aromatingi ir sotūs riletai pirmą kartą pasirodė Prancūzijoje. Iš tiesų šis patiekalas labai artimas paštetams. Tačiau nuo paštetų jis turi vieną esminį skirtumą - mėsos pagrindas ne paverčiamas pasta, o supjaustomas mažais gabalėliais, kuriuos valgant galima pajusti. Klasikinis riyet gaminamas iš kiaulienos, tačiau galima naudoti bet kokią kitą mėsą ir net žuvį. Šiandien iš rūkytos lašišos gaminamas riyet yra ne ką prastesnis už mėsą. Tuo galite įsitikinti patys.
Žingsnis 1
Išvalykite žuvį nuo kaulų. Būkite atsargūs išimdami kaulus, kad jų nepraleistumėte. Pašalinkite odą. Supjaustykite žuvį mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite žalumynus. Į žuvį sudėkite susmulkintus žalumynus ir varškę. Pagal skonį pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Riyet paruoštas.
Kategorijos