Skumbrės rietenos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Skumbrės rietenos

Rietas - visame pasaulyje populiarus skrebučių užtepas. Nuo įprasto pašteto jis skiriasi skaidulingesne struktūra ir kepimo būdu. Patiekalas atsirado Prancūzijoje, kur rietė paprastai būdavo verdama rudenį, dedama į molinius puodus ir ant viršaus užpilama riebalų sluoksniu. Užkandis buvo laikomas rūsyje iki šešių mėnesių. Naminė skumbrė rietė verdama valandą, tada užkandis sudedamas į stiklainius arba indus ir laikomas šaldytuve.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
58 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skumbrės rietenos Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Skumbrę užpilkite vandeniu, sudėkite svogūną ir morką, lauro lapą ir pipirų žirnelius. Virkite 30 minučių nuo užvirimo momento. Tada žuvį išimkite iš puodo, atvėsinkite, nulupkite, išimkite kaulus, susmulkinkite.

Žingsnis 2

Skumbrės rietenos Žingsnis 2
Sudėkite skumbrę su likusiais ingredientais. Sudėkite skumbrės gabaliukus į gilų dubenį, sumaišykite su grietine ir garstyčiomis. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, malta kalendra ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Skumbrės rietenos Žingsnis 3
Supilkite sultinį ir sumaišykite ingredientus. Nuovirą perkoškite per sietelį ir supilkite į dubenyje esantį žuvies mišinį. Pasirinkite konsistenciją pagal savo skonio pageidavimus. Tada suplakite produktus mikseriu, sudėkite į indą arba stiklainį ir 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos