Publikavimo data: 2024-04-02
Skumbrės rietenos
Rietas - visame pasaulyje populiarus skrebučių užtepas. Nuo įprasto pašteto jis skiriasi skaidulingesne struktūra ir kepimo būdu. Patiekalas atsirado Prancūzijoje, kur rietė paprastai būdavo verdama rudenį, dedama į molinius puodus ir ant viršaus užpilama riebalų sluoksniu. Užkandis buvo laikomas rūsyje iki šešių mėnesių. Naminė skumbrė rietė verdama valandą, tada užkandis sudedamas į stiklainius arba indus ir laikomas šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Skumbrę užpilkite vandeniu, sudėkite svogūną ir morką, lauro lapą ir pipirų žirnelius. Virkite 30 minučių nuo užvirimo momento. Tada žuvį išimkite iš puodo, atvėsinkite, nulupkite, išimkite kaulus, susmulkinkite.
Žingsnis 2
Sudėkite skumbrę su likusiais ingredientais. Sudėkite skumbrės gabaliukus į gilų dubenį, sumaišykite su grietine ir garstyčiomis. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, malta kalendra ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite sultinį ir sumaišykite ingredientus. Nuovirą perkoškite per sietelį ir supilkite į dubenyje esantį žuvies mišinį. Pasirinkite konsistenciją pagal savo skonio pageidavimus. Tada suplakite produktus mikseriu, sudėkite į indą arba stiklainį ir 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos