Publikavimo data: 2024-05-25
Menkės ikrų taramasalata
Švelnų graikišką užkandį taramasalatą galite pasigaminti iš nebrangių ir prieinamų produktų. Tam net nebūtina imti šviežios duonos - užtenka vandenyje pamirkyti jau šiek tiek apdžiūvusius duonos gabalėlius. Pagrindinis šio oraus padažo ingredientas yra žuvų ikrai: pavyzdžiui, polockų, karpių, silkių arba menkių ikrai. Citrinos sultys suteiks makaronams šiek tiek rūgštelės, ir, žinoma, šis graikiškas patiekalas neapsieina be tradicinio alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Duoną sudėkite į patogų indą ir 10-15 minučių pamirkykite vandenyje. Česnako skiltelę išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Iš duonos išspauskite vandens perteklių. Sudėkite česnaką ir duoną į maišytuvo dubenį. Į tą patį dubenį sudėkite menkės ikrus ir maišykite blenderiu 3-5 minutes iki vientisos masės. Tada supilkite citrinos sultis ir vėl sumaišykite blenderiu. Tada po truputį supilkite alyvuogių aliejų, toliau plakdami padažą blenderiu iki vientisos masės. Šaukštu supilkite padažą į gilų dubenį.
Kategorijos