Menkės ikrų taramasalata pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Menkės ikrų taramasalata

Švelnų graikišką užkandį taramasalatą galite pasigaminti iš nebrangių ir prieinamų produktų. Tam net nebūtina imti šviežios duonos - užtenka vandenyje pamirkyti jau šiek tiek apdžiūvusius duonos gabalėlius. Pagrindinis šio oraus padažo ingredientas yra žuvų ikrai: pavyzdžiui, polockų, karpių, silkių arba menkių ikrai. Citrinos sultys suteiks makaronams šiek tiek rūgštelės, ir, žinoma, šis graikiškas patiekalas neapsieina be tradicinio alyvuogių aliejaus.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkės ikrų taramasalata Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Duoną sudėkite į patogų indą ir 10-15 minučių pamirkykite vandenyje. Česnako skiltelę išspauskite per presą.

Žingsnis 2

Menkės ikrų taramasalata Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Iš duonos išspauskite vandens perteklių. Sudėkite česnaką ir duoną į maišytuvo dubenį. Į tą patį dubenį sudėkite menkės ikrus ir maišykite blenderiu 3-5 minutes iki vientisos masės. Tada supilkite citrinos sultis ir vėl sumaišykite blenderiu. Tada po truputį supilkite alyvuogių aliejų, toliau plakdami padažą blenderiu iki vientisos masės. Šaukštu supilkite padažą į gilų dubenį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos