Aromatingas baklažanų terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Aromatingas baklažanų terinas

Terrine - tai patiekalas, kurio skonis primena paštetą ir troškinį. Tai prancūziškas patiekalas, kuris gali būti gaminamas iš maltos mėsos, žuvies filė arba daržovių. Taip pat gali būti dedama pistacijų ir prieskonių. Šiame recepte aprašytas terinas gaminamas iš baklažanų ir saldžiųjų paprikų. Tokį patiekalą galima patiekti prie šventinio stalo.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
136 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Aromatingas baklažanų terinas Žingsnis 1
Nuplautus baklažanus supjaustykite gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir supjaustytus baklažanus apšlakstykite aliejumi. Sudėkite baklažanus į keptuvę ir kepkite, kol taps auksiniai.

Žingsnis 2

Aromatingas baklažanų terinas Žingsnis 2
Paprikas perpjaukite per pusę. Sudėkite paprikas ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 3

Aromatingas baklažanų terinas Žingsnis 3
Brinzą sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į lėkštę. Sūrį sumaišykite su majonezu. Nuluptą česnaką sutarkuokite smulkia trintuve arba išspauskite per presą ir sudėkite į bryndzą. Įdarą išmaišykite.

Žingsnis 4

Aromatingas baklažanų terinas Žingsnis 4
Dėkite maistinę plėvelę į gilų dubenį taip, kad plėvelės kraštai peržengtų dubens kraštus. Iškeptus baklažanus išdėliokite taip pat, kaip ir plėvelę, palikdami porą gabalėlių paskutiniam sluoksniui. Nulupkite keptas paprikas ir sutrinkite jas trintuvu. Pusę trintų paprikų užtepkite ant baklažanų. Pabarstykite petražolėmis. Ant paprikų uždėkite pusę sūrio įdaro.

Žingsnis 5

Aromatingas baklažanų terinas Žingsnis 5
Ta pačia tvarka sudėkite likusias trintas paprikas ir sūrio įdarą. Uždenkite likusiais baklažanų griežinėliais. Apvyniokite baklažanų ir maistinės plėvelės kraštus. Paspauskite ir nuimkite maistinę plėvelę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos