Publikavimo data: 2025-08-19
Aromatingas baklažanų terinas
Terrine - tai patiekalas, kurio skonis primena paštetą ir troškinį. Tai prancūziškas patiekalas, kuris gali būti gaminamas iš maltos mėsos, žuvies filė arba daržovių. Taip pat gali būti dedama pistacijų ir prieskonių. Šiame recepte aprašytas terinas gaminamas iš baklažanų ir saldžiųjų paprikų. Tokį patiekalą galima patiekti prie šventinio stalo.
Žingsnis 1
Nuplautus baklažanus supjaustykite gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir supjaustytus baklažanus apšlakstykite aliejumi. Sudėkite baklažanus į keptuvę ir kepkite, kol taps auksiniai.
Žingsnis 2
Paprikas perpjaukite per pusę. Sudėkite paprikas ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 3
Brinzą sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į lėkštę. Sūrį sumaišykite su majonezu. Nuluptą česnaką sutarkuokite smulkia trintuve arba išspauskite per presą ir sudėkite į bryndzą. Įdarą išmaišykite.
Žingsnis 4
Dėkite maistinę plėvelę į gilų dubenį taip, kad plėvelės kraštai peržengtų dubens kraštus. Iškeptus baklažanus išdėliokite taip pat, kaip ir plėvelę, palikdami porą gabalėlių paskutiniam sluoksniui. Nulupkite keptas paprikas ir sutrinkite jas trintuvu. Pusę trintų paprikų užtepkite ant baklažanų. Pabarstykite petražolėmis. Ant paprikų uždėkite pusę sūrio įdaro.
Žingsnis 5
Ta pačia tvarka sudėkite likusias trintas paprikas ir sūrio įdarą. Uždenkite likusiais baklažanų griežinėliais. Apvyniokite baklažanų ir maistinės plėvelės kraštus. Paspauskite ir nuimkite maistinę plėvelę.
Kategorijos