Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingas bulguras su kalakutiena keptuvėje
Bulgur su kalakutiena keptuvėje - sotus, skanus ir sveikas patiekalas. Patiekalo pagrindą sudaro dietinė kalakutiena ir bulguras, kuriame gausu maistinių skaidulų ir vitaminų. Bulgur su kalakutiena suteikia subtilų ir išskirtinį skonių derinį. O prieskoniai patiekalui suteikia ryškų ir pikantišką skonį. Bulgurą su kalakutiena galima papildyti daržovių griežinėliais, lengvomis salotomis ir šviežiomis žolelėmis. Šis patiekalas bus geras pasirinkimas pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Morkas, svogūnus ir salierus supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių ir saulėgrąžų aliejų ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai. Tada į keptuvę suberkite morkas ir salierus ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 2
Supjaustykite kalakutieną nedideliais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Tada į mėsą sudėkite prieš tai apkeptas daržoves, įberkite čiobrelių ir druskos.
Žingsnis 3
Į mėsą suberkite bulgurą, gerai išmaišykite ir šiek tiek pakepinkite grūdus. Tada sudėkite nesmulkintas česnako skilteles, viską užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite virti po dangčiu 25 minutes. Tada įberkite kalendrą, jei reikia, įberkite druskos, nukelkite nuo ugnies ir dar kelias minutes palikite po dangčiu.
Kategorijos