Publikavimo data: 2024-02-04
Bulgur su batatais ir baklažanais receptas
Bulgur pirmą kartą paminėtas IX a. pr. m. e. Keista, kad jis vis dar išlieka madingas, o tokia sėkme gali pasigirti ne kiekviena grūdinė kultūra. Galbūt dėl skonio ir malonios tekstūros arba dėl to, kad bulguras yra mažai kaloringi grūdai, dėl kurių jis patenka į įvairiausių dietų valgiaraščius. Pabandykite suteikti bulgurui šansą ir įtraukite jį į savo kasdienį valgiaraštį.
Žingsnis 1
Nulupkite daržoves ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Bulgurą nuplaukite.
Žingsnis 2
Į puodą įpilkite šiek tiek vandens ir sudėkite cukinijas, batatus, baklažanus, paprikas, kukurūzus ir česnakus. Daržovių mišinį troškinkite apie 15 minučių (po užvirimo).
Žingsnis 3
Bulgur suberkite į daržoves, pasūdykite ir užpilkite vandeniu iki kruopų lygio. Troškinkite be dangčio apie 20 minučių.
Žingsnis 4
Išjunkite ugnį ir sudėkite pomidorus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite patiekalą 5 minutėms, tada patiekite.
Kategorijos