Publikavimo data: 2024-06-09
Aromatingas bulguras su vištienos sparnais ir daržovėmis
Bulgur - tai nuo biblinių laikų žinomas grūdas. Jis greitai paruošiamas, o skoniu ir nauda nenusileidžia kitoms garsioms košėms, todėl plačiai naudojamas kulinarijoje. Pateiktas bulguro su vištienos sparnais ir daržovėmis receptas per trumpą laiką paprastą košę paverčia apetitą žadinančiu spalvingu patiekalu, kuriame, be sparnelių, savo skonį suteikia baklažanas, saldžioji paprika, svogūnas, česnakas, paprika.
Žingsnis 1
Sparnelius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Sparnelius sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Svogūną, papriką ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje kepkite paeiliui: svogūną, papriką ir baklažaną. Porą minučių troškinkite po dangčiu. Sudėkite pomidorų pastą, česnaką, papriką ir kepkite 1 minutę.
Žingsnis 3
Į daržoves suberkite bulgurą ir užpilkite verdančiu vandeniu: 1 puodelis bulguro - du puodeliai verdančio vandens. Pagardinkite druska ir pipirais. Į puodą sudėkite apkeptus sparnelius, užvirinkite ir virkite po dangčiu 25 minutes ant silpnos ugnies.
Kategorijos