Publikavimo data: 2024-01-02
Ryžiai su mėsos kukuliais ir kukurūzais receptas
Ryžius su mėsos kukuliais ir konservuotais kukurūzais paruošti greitai ir lengvai, o patiekalas gaunasi labai skanus ir sotus. Receptą galima paruošti ir dietinį variantą, naudojant kalakutienos faršą. Konservuoti kukurūzai patiekalui suteikia daržovių gaivumo ir saldumo. Jei pageidaujate, jį galite pakeisti konservuotais žaliaisiais žirneliais.
Žingsnis 1
Nuplaukite kiaušinį. Patikrinkite visus reikiamus ingredientus, paruoškite darbo paviršių.
Žingsnis 2
Užpilkite ryžius vandeniu puode ir virkite 20-25 minutes, kol suminkštės, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą ir svogūną.
Žingsnis 5
Į maltą mėsą ir svogūnus įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 6
Sumaišykite maltą mėsą su svogūnu, kiaušiniu ir prieskoniais iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite kotletus.
Žingsnis 9
Kepkite mėsos kukulius 10-15 minučių, kol jie iškeps, nepamiršdami jų apversti.
Žingsnis 10
Tuo tarpu atskirame dubenyje sumaišykite kukurūzus ir virtus ryžius. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 11
Sudėkite mėsos kukulius ir garnyrą į serviravimo lėkštes. Papuoškite plonais aštriosios paprikos griežinėliais.
Kategorijos