Publikavimo data: 2024-01-05
Grikiai su žuvies kotletais receptas
Grikiai su žuvies kotletais - skanus ir maistingas pietų patiekalas. Šis patiekalas greitai nepabosta. Jį vienodai mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Visi žino apie grikių naudą. Juose yra daug vitaminų, geležies, kalio, kalcio, kalcio ir kitų naudingų medžiagų. Valgiaraštyje taip pat turėtų būti žuvies. Pagal šį receptą galėsite pasigaminti kotletus iš jūros lydekos. Polinezė - tai liesa žuvis, ją galima teisingai pavadinti dietiniu produktu. Šioje žuvyje yra gyvybiškai svarbios folio rūgšties.
Žingsnis 1
Nuplaukite grikius. Jei reikia, pašalinkite kaulus ir žvynus iš lašišų filė. Paruoškite recepte nurodytus ingredientus. Pasverkite reikiamą duonos kiekį.
Žingsnis 2
Į dubenį suberkite baltos duonos trupinius ir supilkite pieną.
Žingsnis 3
Kol duona mirksta, supjaustykite žuvies filė ir svogūnus kubeliais. Viską sudėkite į maišytuvą.
Žingsnis 4
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite žoleles, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Iš gautos masės suformuokite 4 kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite kotletus. Tuo pat metu puode esančius grikius užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite ir padėkite ant ugnies.
Žingsnis 6
Kepkite kotletus 5-7 minutes iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Paruoštus kotletus reikia palikti pastovėti po dangčiu, kad jie taptų sultingesni.
Žingsnis 8
Tuo tarpu baigkite virti grikius. Užvirkite grikius ir virkite 10-15 minučių. Garnyras paruoštas.
Žingsnis 9
Žuvies kotletus sudėkite ant grikių lėkštės ir patiekite apibarstytus smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais.
Kategorijos