Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingas citrinų mannikinas su kefyru
Mannik užima ypatingą vietą rusiškų pyragaičių sąraše. Šis pyragas žinomas nuo XII-XIII a., jo receptas nebuvo prarastas ir išliko iki šių dienų. Ir nenuostabu. Jį lengva paruošti, jam nereikia pirkti brangių produktų ir jis visada būna skanus. Ne veltui maniko reitinge užima pirmaujančią vietą tarp kitų kepinių. Jį galima transformuoti: supjausčius plutomis ir ištepus kremu, gausite visavertį tortą. Nėra geresnio torto šeimos arbatėlei.
Žingsnis 1
Užpilkite manų kruopas su kefyru kambario temperatūroje ir palikite 30-40 minučių, kad prisitrauktų. Po to perkelkite į didesnį dubenį, suberkite cukrų, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kiaušinius suplakite plaktuvu ir supilkite ant manų kruopų, supilkite citrinos sultis ir žievelę ir išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą riebalais išteptu pergamentu. Kepkite 35-45 minutes 180-185 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos