Publikavimo data: 2024-06-08
Aromatingas ir skanus plovas su kiauliena
Yra begalė plovo receptų. Šis garsus ir labai mėgstamas patiekalas pas mus atkeliavo iš Rytų, ir kiekvienoje Rytų šalyje jis ruošiamas skirtingai. Paprastai pagrindinis ingredientas yra ryžiai, tačiau pasitaiko, kad juos pakeičia kiti grūdai ar net maži makaronai. Ryžių plovas su kiauliena yra mėgstamiausias mūsų šalyje šio senovinio patiekalo gaminimo variantas.
Žingsnis 1
Įkaitinkite storadugnį puodą ir supilkite augalinį aliejų. Pakepinkite svogūną, kol taps auksinis, tada sudėkite mėsą. Nuolat maišykite, ji neturi paruduoti, idealus kepimo laikas - 10 minučių.
Žingsnis 2
Kiaulienai apkepus, sudėkite morkas, išmaišykite ir nuolat maišydami troškinkite, kol suminkštės. Po to supilkite 1 litrą šalto vandens. Toks pagrindas vadinamas zirvaku. Užvirinkite jį ir įmeskite česnaką, zirą ir pipirus. Sumažinkite ugnį, zirvakas turi švelniai virti.
Žingsnis 3
Po pusvalandžio troškinimo paragaukite ir pasūdykite kepsnį taip, kad jis būtų šiek tiek persūdytas. Česnakus išimkite į atskirą lėkštę. Padidinkite kaitrą po keptuve ir ant viršaus suberkite ryžius, nemaišykite. Ryžiams sugeriant skystį, palaipsniui mažinkite kaitvietės kaitrumą. Indo viduryje iškaskite duobutę ir joje užkaskite česnaką.
Žingsnis 4
Uždenkite puodą sandariai, po dangčiu padėdami rankšluostį. Kiek įmanoma sumažinkite ugnį ir virkite dar 10 minučių. Išjunkite ir palikite pastovėti su uždengtu dangčiu dar 10-15 minučių.
Kategorijos