Publikavimo data: 2024-06-09
Aromatingas kišas su lašiša ir sūriu
Kišas - tradicinis prancūzų patiekalas, atviras užkandžių pyragas. Kišas su lašiša gaunasi labai skanus ir aromatingas. Žuvies įdaras yra švelnus, grietinėlės skonio, ištempto sūrio ir auksinės spalvos apetitą žadinančios plutelės. Galima patiekti karštą arba šaltą. Kišas su lašiša - puikus šventinio stalo ar šeimos vakarienės patiekalas.
Žingsnis 1
Atvėsusį sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Į gilų dubenį persijokite miltus su 1/2 šaukštelio druskos, sudėkite sviestą ir kruopščiai trinkite rankomis, kol taps trupiniai. Įmuškite 1 kiaušinį ir gerai išmaišykite, surinkite tešlą į rutulį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą: sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite paruoštą žuvies filė. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Iškočiokite tešlą iki formos dydžio. Atsargiai perkelkite ją į formą ir padarykite 2-3 cm aukščio šonus. Formos dugną subadykite šakute.
Žingsnis 3
Paruoškite pyrago įdarą: į grietinėlę įmuškite 3 kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išplakite plaktuvu. Paruoštą įdarą sudėkite ant tešlos ir užpilkite grietinėlės mišiniu. Atsargiai pašaukite formą į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių, kol pyrago viršus paruduos.
Kategorijos