Publikavimo data: 2024-03-31
Kišas su lašiša ir brokoliais
Kišas - tai atviras prancūziškas pyragas, išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Jis gaminamas gana paprastai: kepimo forma išklojama smėlio tešla, į vidų dedamas įdaras, kuris užpilamas grietinėlės ir kiaušinių mišiniu, o tada viskas apibarstoma tarkuotu sūriu. Kišas su lašiša ir brokoliais pagal šį receptą gaunasi labai švelnus, skanus ir sveikas. Vietoj lašišos galima vartoti bet kokią kitą raudoną žuvį. Brokolius galima šaldyti. Paruoškite tokį pyragą pietums arba vakarienei.
Žingsnis 1
Miltus ir sviestą trinkite, kol taps trupiniai.
Žingsnis 2
Į tarkuotus ingredientus įmuškite du kiaušinius. Pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus. Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į dubenį ir uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 4
Lašišos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 5
Brokolius taip pat supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 6
Iškočiokite 3-4 mm storio tešlą ir išklokite ja formą. Suformuokite šonus ir nupjaukite nelygius kraštus. Šakute padarykite nedideles skylutes.
Žingsnis 7
Į formą sudėkite lašišą ir brokolius.
Žingsnis 8
Dubenyje sumaišykite 2 kiaušinius ir puodelį grietinėlės. Mišinį pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų.
Žingsnis 9
Gautą mišinį supilkite ant lašišos ir brokolių.
Žingsnis 10
Pabaigoje įdėkite tarkuoto sūrio. Kepkite 30-40 minučių.
Žingsnis 11
Kišas su lašiša ir brokoliais paruoštas. Gero apetito.
Kategorijos